Mesterséges Intelligencia

2024. 01. 24.

Az LKG Aulaszínház ez évi első programja az eddigiektől eltérően nem a színházi előadások kedvelőit vonzotta, hanem mindazokat, akik érdeklődnek a számítástechnika, azon belül a mesterséges intelligencia fogalma, felhasználási területei és társadalmi hatásai iránt.

Az este első részében dr. Viharos Zsolt János, a Mérnöki és Üzleti Intelligencia Kutatólaboratórium tudományos főmunkatársa, kutató tartott előadást a mesterséges intelligencia fogalmáról. A második részben csatlakozott az előadóhoz Bordács Lajos, Schneider Beáta és Szulik Ákos, akik különböző nézőpontokat képviselve tettek fel kérdéseket az előadónak. Bordács igazgató úr a mesterséges intelligencia adekvát felhasználási területeiről, Schneider tanárnő a társadalomra gyakorolt pozitív és negatív hatásairól beszélt, Szulik tanár úr pedig arra világított rá, hogy az ember mint biológiai lény, hogyan képes megbirkózni az egyre gyorsabban fejlődő technikai újdonságokkal.

A közönség soraiból is számos kérdés, hozzászólás érkezett, ami azt jelzi, hogy a téma és annak különböző aspektusai sokakat foglalkoztat.

Ezúton is köszönjük az előadónak az élményt!

Lánczos Kornél Gimnázium

Cím: 8000 Székesfehérvár, Budai út 43.
Telefon: (22) 503-540 & (22) 329-105
E-mail: titkarsag@lkg.hu
Titkárság: H-CS 8:00-16:00, P 8:00-14:00