Fórum az oktatás helyzetéről

2023. 01. 24.

Iskolánk tanári kara és vezetősége úgy határozott, hogy diák-fórum rendezésével csatlakozik a pedagógus szervezetek által szervezett figyelemfelhívó megmozdulásokhoz.

Fontosnak tartottuk, hogy a diákok minél szélesebb körű tájékoztatást kapjanak az őket is érintő kérdésekről. Többek között: a magyar iskolarendszer történeti áttekintése, a jelen helyzet kialakulásának előzményei, a pedagógusok helyzete, vagy az, hogy hogyan hat a jelenlegi helyzet az ő jelenükre, illetve jövőjükre. Fontosnak tartottuk elmondani azt is, hogy a kollégák célja, hogy azt a „védett környezetet”, amit eddig megtapasztaltak diákjaink, továbbra is biztosítsuk számukra.

A fentiek alapján január 23-án, hétfőn az első három órában nem tanórákat tartottunk. Az első órában a diákok osztályfőnökeikkel ráhangolódtak a második, illetve harmadik órában zajló beszélgetésekre. A beszélgetések résztvevői iskolánk tanárai, illetve diákjaink voltak évfolyamonként. A program része volt továbbá egy videó megtekintése a finn iskolarendszerről.

A negyedik órától órarend szerint megtartottuk az órákat, illetve lehetőséget biztosítottunk az érdeklődő diákok számára a beszélgetés folytatására.

 

FOTÓGALÉRIA

Lánczos Kornél Gimnázium

Cím: 8000 Székesfehérvár, Budai út 43.
Telefon: (22) 503-540 & (22) 329-105
E-mail: titkarsag@lkg.hu
Titkárság: H-CS 8:00-16:00, P 8:00-14:00