LKG Aulaszínház

2023. 10. 26.

  1. október 24-én Schwechtje Mihály Az örökség című előadással megnyitotta kapuit az iskola kamaraszínpada.

Hogy miért éreztük fontosnak a játszóhely létrehozását? Mert a színház közösséget teremt, elsősorban a színházcsinálókét. De közösség születhet a nézőkből is, hiszen ők azok, akik közös ügyüknek érzik, hogy érdeklődésükkel, figyelmükkel megtiszteljék a színházcsinálók munkáját, életben tartsák lelkesedésüket. (Extrém esetben őket magukat is.)

Úgy döntöttünk, hogy mi, lánczosos diákok, tanárok és szülők leszünk az a közösség, aminek tagjai fontosnak érzik, hogy értékes előadások készítőit figyelemmel kísérjük, iskolánkban vendégül lássuk.

Közösségformáló ereje volt a játszóhely kialakításának is, hiszen a „kreatív csapat” – Bordács Lajos igazgató úr, Bordács Luca arculattervező, Horváth Ibolya büfésünk, Koós Béla karbantartónk és a lelkes recepciósok, Kovácsné Menyhárt Edit és Tóth Szilvia – egymást segítve hozták létre a profi színpadot takarással, projektorral, világítással. (Az előadás hangosítását és világítását Maráczy Lívia végezte.)

A lelkes közönség közösséggé formálódását nemcsak a gondolatébresztő előadás, hanem az utána következő beszélgetés is segítette. Az előadásra ellátogatott, és a beszélgetésben is aktívan részt vett dr. Cser-Palkovics András polgármester úr is.

Köszönjük szépen a diákoknak, szülőknek és vendégeinknek, hogy megtisztelték figyelmükkel az előadást.

Következő alkalommal, november 7-én újra vendégül láthatjuk a Somos Ákos által vezetett Örökség csoportot, akik Székely János Caligula helytartója c. művét mutatják be.

A FEOL cikke itt olvasható.

FOTÓGALÉRIA

Lánczos Kornél Gimnázium

Cím: 8000 Székesfehérvár, Budai út 43.
Telefon: (22) 503-540 & (22) 329-105
E-mail: titkarsag@lkg.hu
Titkárság: H-CS 8:00-16:00, P 8:00-14:00